לחם שקדים

לחם ללא פחמימות וללא גלוטן
לחם שקדים, ללא גלוטן, ללא פחמימות

המתכון הוא של דיאטנית נהדרת בשם עדינה בכר.
לאנשים שחשוב להיות בתזונה ללא פחמימות/ דלת פחמימות או שעליהם להימנע מגלוטן, לחם הטחינה ולחם השקדים הם פיתרון מצויין עבורם.
החיסרון בלחם הזה הוא המחיר הגבוה של קמח השקדים.
למשקיענים (לא אני), ניתן להרטיב את השקדים, להוריד קליפה, לייבש ואז לטחון לקמח.

חומרים:
300 גרם קמח שקדים
40 מ"ל שמן זית
2 כפית מלח גס
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה/סודה לשתייה
כפית אריתריטול(ממתיק)
40 מ"ל מים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-160 מעלות
2. מערבבים הכל במיקסר, חוץ מהמים. מוסיפים אותם בהדרגה עד לקבלת עיסה.
3. להעביר לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה.
4. לאפות כ-45 דק' או עד שמזהיב
אפשר להוסיף צימוקים/ כף רוטב פסטו/ גרעיני חמניות/שומשום וכדומה.
אח"כ אפשר לחתוך ולמרוח בפנים מה שבא לכם.
כדאי לשים את פר' הלחם בטוסטר.