לביבות תפוחי אדמה אפויות ונהדרות

בריא, טעים והרבה פחות משמין
לביבות תפוחי אדמה אפויות

חנוכה, חג האור, השמן, הסופגניות והלביבות.
אני שונאת לטגן, זה ממש לא בריא וזה מלא זמן מבוזבז של עמידה ליד המחבת.
אז הנה הגרסה המצויינת והטעימה ללביבות /לטקעס תפוחי אדמה אפויות לכבוד חנוכה ובכלל. 

חומרים:
10 תפוחי אדמה קלופים
3 ביצים גדולות
בצל- לא חובה
3 כפות פירורי לחם/קמח שקדים
מלח, פלפל שחור
שמן זית 

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. להכניס את תפוחי האדמה למעבד מזון ולקצוץ כך שיצאו פסים דקים.
3. לסחוט את תפוחי האדמה הקצוצים היטב מהנוזלים שלהם, כל פעם מנה אחת בין שתי הידיים ואז להעביר לקערה. 
מאד חשוב לסחוט מהנוזלים, כדי שהלביבות תצאנה קריספיות.
4. להוסיף לקערה את הביצים, פרורי לחם/קמח שקדים, מלח, פלפל ולערבב היטב עם הידיים.
5. להניח נייר אפייה על התבנית הגדולה של התנור ולמרוח עליו מעט שמן זית.
ליצור עם הידיים לביבות שטוחות יחסית, למען הקריספיות ולהניח על נייר האפייה.
6. אחרי שכל הלביבות ערוכות על התבנית, להזליף מעט שמן זית על כל לביבה, אפשר גם להבריש ולהכניס לתנור החם לכ-20 דק' או עד שתזהבנה.

חשוב: לא לחמם את התנור מעל 180 מעלות כי אז שמן הזית יכול להגיע לנקודת העישון שלו( להישרף ולהתחמצן).
אני מציעה להגיש את הלביבות עם סלט ירקות, גבינות, סלט אבוקדו, ביצים וכד'- כך הלביבות תהיינה רק חלק מהארוחה.

חנוכה שמח ובכלל ארוחת ערב טעימה מאד .