לחם טחינה

לחם ללא פחמימות וללא גלוטן
לחם טחינה, ללא פחמימות, ללא גלוטן

מתכון קל שבקלים וטעים , מתאים לארוחת ערב, לנשנוש אחר הצהריים וגם כמשלוח לארוחת 10 לבית ספר.
עשיר בסידן, ברזל, שומן חד בלתי רווי(טוב לכלי הדם שלנו וללב)

חומרים:
וריאציה ראשונה
:
6 כפות טחינה גולמית( עדיף מלאה)
2 כפות מים
2 ביצים
1/4 כפית אבקת אפייה
מעט מלח

וריאציה שנייה:
10 כפות טחינה
5 ביצים
כפית וחצי סודה לשתייה
50 גרם קמח שקדים
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר (ואז יש מעט פחמימות)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
2. מערבבים הכל ביחד ושמים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה או בתבניות סיליקון בצורות ואופים בתנור עד שמזהיב.
3. לאפות כ-20 דק' או עד שמזהיב
אפשר להוסיף צימוקים/ כף רוטב פסטו/ גרעיני חמניות/שומשום וכדומה.
אח"כ אפשר לחתוך ולמרוח בפנים מה שבא לכם.