סלט קינואה עם סלק והפתעות

סלט שהוא גם ארוחה שלמה מבחינה תזונתית
סלט, קינואה, חלבון מהצומח, סלק, צמחונות, טבעונות

זהו סלט אך גם מנה עשירה בחלבון מלא, ברזל, סידן בזכות הקינואה,  וויטמינים מהעלים הירוקים והקינואה.
יכולה להיות סלט וגם מנת החלבון לצמחונים/טבעונים. סלט יפה ומתאים מאד לאירוח.
מאד ממליצה לאכול אותו כשהקינואה עוד חמימה, לדעתי, הרבה יותר טעים. 

חומרים: (בהשראת סלט של מיכל וקסמן/הספר "ארוחת ילדים")
1 כוס קינואה מבושלת
3-4 סלקים שנאפו בתנור וגורדו על פומפייה גסה
חבילת בצל ירוק קצוץ קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה(עדיף אורגני)
או חופן של עלי בייבי/ בייבי תרד
1/2 כוס צימוקים או חמוציות שטופים היטב
3 כפות צנוברים קלויים במחבת

רוטב:
2-3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית מלח גס
1 כפית דבש

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה:
לוקחים 1/2 כוס קינואה לבנה/אדומה ושוטפים היטב במשך כמה דק' מתחת למים .
שמים בסיר עם 2 כוסות מים רותחים ומבשלים על להבה קטנה עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
2. לערבב עם הסלק האפוי והמגורר, הירוקים השונים, החמוציות/צימוקים וחומרי הרוטב.
3. כדאי לתת לזה לשהות כמה דקות עם הרוטב וממש לפני ההגשה לפזר את הצנוברים מעל.