מרק כרובית קרמי וטעים מאד

טעים, משביע ומחמם במיוחד לחורף

חורף, קר ופחות מתחשק לאכול סלטים ודברים קרים ועדיין מחפשים אופציות לאוכל משביע, טעים, בריא ומספק כך שאני לא אחפש כל הזמן משהו לנשנש.  הנה אופציה כזו והיא טעיממממה!

חומרים:
(מבוסס על מרק של רות סירקיס עם שינויים)
1 כרובית בינונית/גדולה
1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות
2-3 בצלים קצוצים
50 גרם חמאה
1/4 כפית חוואיג' למרק
2-3 כפיות מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן
3 כוסות חלב או תחליפי חלב למיניהם
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את הכרובית. להסיר עלים וגבעולים ולהכניס לסיר רק את פרחי הכרובית+ 3 כוסות מים עד שיתרככו.
2. בינתיים, לטגן את הבצל בחמאה עד שיתרכך ויהיה שקוף אך לא מוזהב.
3. כאשר הכרובית התרככה, להוסיף את קוביות תפוחי האדמה+ כוס מים, חוואיג' למרק ומלח.
להמשיך לבשל עד שהכל רך.
4. מסננים את המרק מהנוזלים שלו ומשאירים רק כוס נוזלים אחת. 
5. להחזיר את הירקות לסיר+ 3 כוסות חלב ולטחון בבלנדר ידני עד המרקם האהוב עליכם ( חלק לחלוטין או חלק עם קצת חתיכות)
6. מביאים לרתיחה. טועמים ומתבלים במלח, פלפל לבן.
בסוף להגשה שמים לכל אחד קצת פטרוזילה, מוסיף הרבה.