חביתה ספרדית

ארוחה שילדים מאד מאד אוהבים
חביתה ספרדית- ארוחה שילדים אוהבים מאד

אחת הארוחות האהובות ביותר אצלנו בבית.
חביתה ספרדית, כלומר: חביתה עם תפוחי אדמה ותבלינים.
ארוחה סופר קלה להכנה ואני מעדיפה להכין אותה גם לחברים של הילדים, במקום פופקורן או כשלא בא להם פירות. משביעה מאד וטעימה!!!
אפשר גם ללמד את הילדים להכינה .
אני לימדתי את הצוציק ולכן אני יודעת שתמיד יש אוכל מזין שהוא ידע להכין לעצמו אם אין משהו מוכן בבית (קורה במשפחות הכי טובות).

חומרים:
תלוי במספר הסועדים, קחו תחשיב של תפוח אדמה קטן לסועד+ 1ביצה
אז נניח של-2 ילדים:
2 תפוחי אדמה קטנים או 1 בינוני
2 ביצים
מלח גס
פפריקה מתוקה בנדיבות
שמן זית

אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה או מכניסים למיקרו עד לריכוך( 4-5 דק')
2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, שיהיה ביס נעים בפה
3. מניחים מחבת עם בערך כף שמן זית, מפזרים מלח גס/הימלאיה לפי הטעם ופפריקה מתוקה בנדיבות כך שתפוחי האדמה יקבלו צבע אדמדם- כתמתם.
4. נותנים לתבלינים להתחמם מעט בשמן הזית ואז מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומשקשקים אותן כך שיקבלו את התבלינים והשמן.
5. בקערית מערבבים את 2 הביצים כמו בשביל חביתה
6. אחרי 1-2 דק' שתפוחי האדמה היו במחבת, שופכים עליהם את הביצים ומחכים עד שהשוליים מתקשים מעט ואפשר להפוך את הביצה בלי שתקרע.
7. חותכים ירקות טריים/ סלט ומגישים לצד החביתה הספרדית

אושר גדול!!! אין צורך בלחם בכזו ארוחה והילדים יהיו שבעים לאורך זמן. 

לאפשרות עם פחות פחמימות: להמיר את תפוחי האדמה בקישואים מגוררים/פטריות חתוכות/ כל ירק אחר שאהוב עליכם.