דאל עדשים פשוט וטעים

תבשיל עדשים הודי צמחוני/טבעוני
דאל עדשים טעים ופשוט

תבשיל העדשים הזה הוא קל להכנה, מאד טעים ומאד מזין.
הבסיס שלו הוא עדשים כתומות שהן מקור לחלבון מהצומח, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ ועוד מבחר ויטמינים.
זו ארוחה מצויינת לצמחונים וטבעונים ובכלל ליום המבוסס על יום ללא בשר לכל המשפחה.
אני לא אוהדת קטניות גדולה, למרות היותי צמחונית, ולכן תבשילים מוצלחים משמחים אותי מאד ואני משתפת אותם כאן .

חומרים:
(מבוסס על המתכון של רות סירקיס מסיפרה: הבישול ההודי)
250 גרם עדשים כתומות , שטופות היטב
1 3/4 כוסות מים
1/2 כפית כורכום טחון
2 כפיות זרעי כוסברה טחון
2-3 עגבניות, מגורדות בפומפייה ( שהקליפה תישאר ביד ותיזרק)
מלח
6 עלי קארי או חצי כפית אבקת קארי
50 גרם חמאה
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות.

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את העדשים בסיר עם המים, הכורכום וזרעי הכוסברה הטחונים כ-15-20 דקות, עד שיתרככו.
2. מועכים את העדשים למחית במכשיר למעיכת תפוחי אדמה (לא לשפוך את הנוזלים)
3. מוסיפים פנימה את העגבניות, מלח לפי הטעם ואת הקארי.
4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20-30 דקות. מסירים מן האש ושומרים בצד.
5. מחממים חמאה במחבת ומזהיבים את הבצל.
6. מפזרים את הבצל על דאל העדשים ומגישים עם אורז בסמטי וסלט.

למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף 1 פלפל ירוק חריף, חצוי ומנוקה.
מוסיפים בשלב של העגבניות.