אלו בראוניז שהם להיט, אני משוגעת עליהם כי עושים אותם בסיר בלי מיקסר, 10 דקות הכנה וקוצרים מחמאות.
לפניכם 2 גרסאות: אחת על בסיס קמח מלא והשנייה דלה יותר בפחמימות על בסיס קמח שקדים ואריתריטול
חומרים: (לתבנית פיירקס 23*28)
130 גרם שוקולד מריר עדיפות ל-70% קקאו
250 גרם חמאה
1 1/4 כוס סוכר או
לגרסה דלת הפחמימות: אריתריטול באותה כמות
3 ביצים מדיום לפחות
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח מלא (חיטה/כוסמין)+2 כפות
או לגרסה דלת הפחמימות: אותה כמות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות
2. להמיס בסיר את החמאה והשוקולד ולערבב היטב, להוריד מהאש
3. להוסיף סוכר/אריתריטול לסיר ולערבב עד שהוא נמס היטב ולצנן קצת
4. בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם תמצית הוניל
5. להוסיף את תערובת הביצים לסיר השוקולד ולערבב עם כף עד שמתקבלת תערובת אחידה
6. להוסיף את הקמח מלא/קמח שקדים ואבקת האפייה לסיר ולערבב עם הכף רק עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין ולא מעבר!
7. לשים על התבנית נייר אפייה. לשפוך מעל את התערובת ולאפות בתנור כ-20-25 דקות.
8. כשהחלק העליון מתחיל להיסדק, הוציאו מהתנור.
אם תאפו יותר מידי , תקבלו בראוניז יבשים, והם אמורים להיות לחים.
9. רצוי לאכול כשהבראוניז קרים לחלוטין, אפשר להכניס למקרר לזרוז התהליך.