יום העצמאות בסוף הצטמצם ל"על האש" עם חברים, זיקוקים, מופעי ילדים ועוד שמחות.
זו הזדמנות מאד נחמדה למפגש עם החבר'ה שכל אחד מביא משהו טעים לאכול, הילדים משחקים, הגברים מנפנפים, אנחנו מקשקשות, בקיצור: הנוהל הנעים והקבוע
"לעשות על האש"- לא ממש בריא
צליית בשר על גבי גחלים בטמפרטורות גבוהות אינה בריאה משתי סיבות עיקריות:
*החשיפה של החלבון( בקר, עוף, הודו, דגים) לאורך זמן לטמפרטורה גבוהה
*המפגש בין החלבונים לאש
שתי הסיבות הללו, גורמות להיווצרות תרכובות בעלות פוטנציאל מסרטן
( HCA ו- Polyocyclic aromatic hydrocarbons)
10 טיפים קצרים, כדי שזה יהיה טעים וגם בריא:
- כדאי לצלות את הבשרים/דגים על גבי גריל גז או חשמלי: כך ננטרל את העשן ( אך לא את הטמפרטורה הגבוהה)
- כדאי לבשל/לצלות את הבשרים/דגים על מחבת פסים או בתנור ולשים לזמן קצר בלבד על הגריל (גז/חשמל)
- הכינו מספר סלטי ירקות לצד הבשר: הירקות מקנים לגופנו נוגדי חמצון, שמהווים כוח הגנה מפני רדיקלים חופשיים ותרכובות מסרטנות
- שתו לצד הבשר/דג כוס יין טוב : גם היין מכיל נוגדי חמצון חשובים וזה כייפי!
- הימנעו משימוש בנוזלים דליקים ואבני פחם, אשר מוסיפים גם כן חומרים כימיים, המזיקים לנו.
- כדאי להכין שיפודי ירקות על האש, מכל ירק שבא לכם (בירקות אין חלבונים ולכן לא נוצרות התרכובות המסרטנות)
- הקפידו על הכנת בשר איכותי, שקניתם אצל קצב טוב – הרבה יותר טעים ובריא
- הכינו המבורגרים וקבבים בעצמכם מבשר בקר/הודו טחון עם תבלינים, שום, שמן זית, במקום לקנות את ההמבורגרים והקבבים הקפואים והמעובדים מהסופר.
- אפשר לוותר על נקניקיות: הילדים ישרדו בלעדיהן, יש מספיק מה לאכול!נקניקיות הן בשר מעובד ביותר, מלא בתוספים שהגוף שלנו אינו צריך. מגיע לילדים לאכול בשר איכותי.
- במקום שיפודי מרשמלו, אפשר להכין שיפודי פירות כיפיים (תפוחי עץ, אגס, בננה ועוד) או פשוט הניחו בננה עם הקליפה חתוכה לאורך על האש- הניחו בתוך החתך 2 קוביות שוקולד מריר, תנו לקליפה להשחיר ואז פשוט לאכול עם כפית- יאמממי!