שדרוג מתכונים

סיפור מצחיק מחיי דיאטנית עם רקע פולני

אני אישית אוהבת את פסח, יש חופשה ארוכה, אוכל אחר שאני מתגעגעת אליו ושמחה לפגוש בו פעם בשנה וזה ממש מספיק,אין צורך להיסחף ולהמשיך בחוויה הקולינרית הזו לאורך זמן: גפילטע פיש, קניידעלך, מצה בריי, עוגת מצות, מצה עם שוקולד או ריבת תותים, לחמניות של פסח ועוד

אך בעיקר אני אוהבת לשדרג מתכונים, להפוך אותם ליותר בריאים וטעימים…..

שדרוג מתכונים

סיפור קצר ונמשל בסופו

לקראת פסח השנה, החלטתי לקחת מתכון מצליח (של אימי) לכדורי שוקולד מקמח מצות והחלטתי לשדרג אותם מבחינה תזונתית, יעני, לקצץ להם דרמטית את הקלוריות ולהפוך אותם למזינים, בריאים וגם טעימים!
המתכון מכיל 100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב, 100 גרם חמאה, ככוס סוכר ועוד.
המשדרגת הנאמנה שלכם הורידה ל-100 גרם שוקולד מריר בלבד
( כי הוא מרחיב את כלי הדם ועשיר בנוגדי חמצון וחסכתי כ-500 קק"ל מהשוקולד שויתרתי עליו), הפחתתי את הסוכר לחצי כוס ( אני מפחיתה את הקלוריות ואת רמות הדלקת בגוף), הפחתתי ל-50 גרם חמאה (אין לי בעיה עם חמאה, אך חייבים להוריד קלוריות).

מפה לשם, אני אחסוך לכם את כל התהליך, התערובת יצאה יבשה והייתי צריכה להוסיף חלב ואח"כ גם יין מתוק. כדררתי כדורים מהתערובת, גלגלתי בקוקוס והנחתי בקופסאות יפות.

 רציתי מאד שהמתכון שלי יצליח ומייד אכניס אותו לאתר שלי ואפרסם אותו על גלי המרשתת, אך זה לא היה המקרה.

בני הקטן,שהיה אז בן שנה ו-8 חודשים ואוהב כל דבר מתוק, מבחינתו לאכול כל היום רק מתוק, כל השאר זה סתם מיותר (נולד לאמא דיאטנית, שאלוהים ירחם על שנינו),
הקטנצ'יק טעם את כדורי המצות שלי והבין שאמא שלו, הכינה את גרסת הפסח לעוגת חנק ויש כאן איום אמיתי על חייו. הקטן הגה רעיון אדיר, וכפולני טוב, טבל את כדורי המצות שלי בכוס התה שלו ואז הצליח לבלוע ואפילו להנות מיצירת המופת…

אז מה הנמשל?

  • לא חייבים לשדרג כל דבר.
  • לפולנים יש הרגלים מצילי חיים.
  • והנמשל החשוב מכול, אפשר לאכול הכל, אך במידה. אפשר לאכול בפסח מצות, חרוסת, קניידעלך ואפילו כדורי שוקולד מהמתכון המקורי אך במידה.
    אפשר להנות מהאוכל כמו שהוא, החוכמה היא להפסיק בזמן ולפני שעולה בנו תחושת הפיצוץ והבאסה.

מוזמנים לשתף:

Facebook
Email
WhatsApp
Print
Telegram
כתבות
טיפים
מתכוני בריאות