קראמבל תפוחי עץ מקמח מלא

עוד גרסה לעוגה מתפוחי עץ והפעם עם מעט בצק ומתאימה לטבעונים
קראמבל תפוחי עץ מקמח מלא

עוגה קלה ומהירה להכנה, עשוייה מקמח כוסמין מלא וחמאה/שמן קוקוס.
מאד כייפית בחורף, כאשר התפוחים בעונתם והעוגה מוגשת חמה וטעימממה.
מתאימה גם לטבעונים, מאחר ואיננה מכילה ביצים, מוצרי חלב ועוד.              

חומרים:
לתפוחים:
4-5 תפוחי גרנד ירוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא ( או 1 כוס קמח כוסמין מלא ו-1 כוס שיפון מלא)
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות או 3/4 כוס שמן קוקוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. קולפים את התפוחים, מנקים מהגרעינים וחותכים כל תפוח ל-8 פלחים.
3. מערבבים בקערה את התפוחים עם הסוכר והקינמון
4. לקחת פיירקס מלבני או מרובע (24*24 ס"מ) , לשמן בחמאה ולסדר את התפוחים בשכבה אחת.
5. בקערה, לערבב עם הידיים את הקמח, החמאה/שמן קוקוס והסוכר, עד לקבלת פירורי בצק לא גדולים.
6. לפזר את הפירורים על התפוחים בצורה אחידה.
7. לאפות 40-45 דקות, עד שהבצק משחים. מומלץ לאכול חם או פושר.