מתכון קל להכנה עם הילדים, הם שמחים ללוש את הבצק, למרוח, לשים לעצמם תוספות ואח"כ טורפים את הפיצה כמו גדולים, ולא זוכרים או מוטרדים מכך שמדובר בקמח מלא.
עשיתי את זה השבוע בחוג שאני מעבירה: בישול בריא לילדים וזו הייתה הצלחה גדולה!!!
בפיצה תוצרת בית אתם שולטים על איזה קמח נכנס, איזה שמן, סוג הגבינה- מתקבל אוכל יותר איכותי עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים, חלבון, סידן, כייף ושמחה לכל המשפחה.
להוסיף סלט ירקות או ירקות חתוכים והנה ארוחה משפחתית נהדרת!
חומרים לבצק:
(לתבנית תנור גדולה)
2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
1/2 כף שמרים יבשים
2/3 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית דבש
2 כפות שמן זית
חומרים לרוטב עגבניות:
אפשר להכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות, אך בחרתי ברוטב מרסק עגבניות, כזה שהילדים יכולים להכין בעצמם.
100 גרם רסק עגבניות( ללא פרוקטוז ברכיבים)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
אורגנו בנדיבות
בזיליקות בנדיבות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
גבינה צהובה מגוררת, מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח ושמרים בקערה, מוסיפים מים, שמן, דבש ומלח ולשים יחד במערבל או בידיים למשך 10 דקות, עד קבלת בצק רך ואחיד. להקפיד על -10 דקות לישה!
2. לכסות את הבצק בקערה ולהתפיח 30 דקות.(מומלץ לשים על השקית, שמכסה את הקערה, קופסת גפרורים- עוזר להתפחה)
3. לחמם את התנור ל-200 מעלות
4. לחלק את הבצק ל-2 חלקים, ללוש שוב ולהוציא את האוויר.
5. לקמח משטח ולרדד עיגולים בעובי של כחצי ס"מ. לסדר בתבנית עם נייר אפייה.
6. לרוטב: לערבב את כל חומרי הרוטב ביחד, למרוח על הבצק שכבה דקה ואחידה
7. לפזר מעל את הגבינה ולהוסיף תוספות שאתם אוהבים: זיתים, גבינה מלוחה, גמבות, תירס, בצל, עלי בייבי תרד,אננס ……
8. לאפות כרבע שעה, עד שהגבינה מזהיבה
הערה: לשוליים קריספיים של הבצק: משמנים את שולי הפיצה עם מברשת לפני שמורחים את הרוטב על הבצק