עוגת גבינה נהדרת לפסח

עוגת גבינה אפויה עם קמח מצות
עוגת גבינה אפויה עם קמח מצות

עוגה קלה להכנה, טעימה, קלילה ומהווה תחליף נהדר לעוגיות הקוקוס, הבוטנים, עוגות מוס למיניהם וסתם לכל מי שאוהב עוגות גבינה.

חומרים:
6 ביצים – מופרדות לחלבונים וחלמונים
4 כפות גדושות קמח מצות
2 שמנת חמוצה 9%
1/2 ק"ג גבינה 5%
2 שקיות סוכר וניל+כפית תמצית וניל
כוס ורבע סוכר

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. להקציף חלבונים עד קבלת קצף קשה ואז להוסיף בהדרגה כוס ורבע סוכר.
3. לערבב את הקמח מצות והסוכר וניל בקערה נפרדת.
4. לערבב את הגבינות עם החלמונים והשמנת החמוצה ולעטוף באיטיות לתוך קצף הביצים.
5. להוסיף לתערובת באיטיות את החומרים היבשים.
להכניס לתנור ולהוריד את החום ל-150 מעלות.
לאפות עד שמזהיב.

אפשר לקשט: למרוח על העוגה גביע יוגורט/ גביע שמנת מתוקה מוקצפת+כף סוכר מעורבבים ביחד ומעליהם לקשט בתותים פרוסים או שוקולד מריר מגורר