עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה

עוגת גבינה מעולה לשבועות
עוגת גבינה אפויה

אחת העוגות שזכיתי לאכול אצל שרה, חמתי ז"ל. 
הייתי מחכה שהיא תכין אותה שוב ושוב, פשוט עונג.
שרה, הייתה בשלנית ואופה מעולה.
האוכל שלה היה בייתי, טעים, ריחני ועשה חשק לשבת על הכסא לצד השולחן ופשוט לאכול ממנו. העוגה שלפניכם איננה עשירה בשומן כפי שתראו, יחסית קלה להכנה ויוצאת טעימה ומזמינה. במקור אין שום ציפוי של פירות יער וקרמים כמו שאוהבים לעשות היום ולכן את התוספות הללו משאירה לדמיונכם.
מביאה כאן את המתכון לאחר שהחלפתי מרגרינה בשמן וקמח לבן בקמח מלא. תהנו!

חומרים:

חומרים לבצק:
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
1 חבילה סוכר וניל
1 חבילה אבקת אפייה
1 וחצי כוס קמח חיטה/כוסמין מלא

חומרים לקצף:
6 חלבונים
1 וחצי כוס סוכר
כמה טיפות תמצית וניל

חומרים לתערובת הגבינה:
1 יוגורט ביו 3%
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
5 חלמונים
2 כפות גדושות קמח תפו"א

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות
2. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. לשטח בתבנית עגולה 28 או בתבנית מלבנית. מכניסים לתנור למשך 10 דקות עד שמזהיב ולהוציא מהתנור.
3. בזמן שהבצק בתנור, מקציפים את החלבונים במיקסר. כאשר הקצף קשה ויציב, מוסיפים את הסוכר והוניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד קצף יציב.
4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים של תערובת הגבינה לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את תערובת הגבינה לקצף הביצים ולערבב במיקסר במהירות הכי איטית שיש, או לקפל ידנית את תערובת הגבינה בהדרגה לתוך קצף הביצים.
6. לשפוך את התערובת המוכנה על הבצק ולהכניס לתנור בחום 160 לאפייה עד שיזהיב, ואז להשאיר בתנור לשעתיים בערך. פשוט לתת לעוגה לנוח בתנור.

חשוב מאד לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ועד שמוציאים את העוגה מהתנור!