לא פשוט להסתובב בעולם כשרוצים להוריד פחמימות וסוכרים ועדיין להנות.
לכן תמיד חשוב למצוא אלטרנטיבות טובות, טעימות ולהכין לכם או להביא אתכם כאשר אתם מתארחים.
ככה אני לא מרגישה מסכנה או בהימנעות או שאסור לי וכדומה…
העוגה הזו נהדרת, טעימה, יפה ואפשר להכין בלי פירות כדי להוריד יותר פחמימות או להשתמש בפירות יער, תותים שהם דלי פחמימות.
חומרים: (לתבנית עגולה קוטר 23 ס"מ)
לבסיס:
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות חמאה רכה
קמצוץ מלח
לקרם גבינה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעים שמנת חמוצה 15%
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס אריתריטול
3/4 כוס סוכר ( אפשר להחליף את הסוכר באריתריטול, אני פחות אוהבת כי יש לה מעט טעם לוואי בכמות גדולה)
לציפוי:
שמנת להקצפה 38% שומן+ 2 כפות אריתריטול
פירות חתוכים לבחירתכם (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות
2. לערבב בקערה את הקמח שקדים, חמאה ומלח ולשטח על תבנית משומנת/ נייר אפייה
3. לאפות את התחתית עד שהיא מזהיבה כ-15 דקות ולהוציא מהתנור לצינון.
4. במיקסר להקציף את הגבינה הלבנה.
5. להוסיף את השמנת החמוצה, ביצה אחר ביצה ולתת להן להתערבב.
6. להוסיף את האריתריטול, הסוכר, הלימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה, לערבב קצרות בלבד.
7. לשפוך את תערובת הגבינה על תחתית בצק השקדים ולאפות בחום של 160 מעלות למשך 60-75 דקות, עד שהעוגה מזהיבה למעלה ואז לכבות את התנור.
8. להשהות בתנור את העוגה עד הגעה לטמפרטורת החדר. אצלי נוצרו קניונים בגבינה ולכן ציפוי הקצפת היה נהדר.
9. להעביר את העוגה למקרר לכמה שעות
10. להקציף את השמנת 38% שומן עם 2 כפות אריתריטול ולמרוח על העוגה
11. להוסיף לבחירתכם פירות חתוכים של העונה ותהנו לכם.
8. כשהחלק העליון מתחיל להיסדק, הוציאו מהתנור.
אם תאפו יותר מידי , תקבלו בראוניז יבשים, והם אמורים להיות לחים.
9. רצוי לאכול כשהבראוניז קרים לחלוטין, אפשר להכניס למקרר לזרוז התהליך.