עוגת בננות נימוחה מקמח כוסמין מלא

עוגת בננות מקמח מלא עם שוקולד צ'יפס
עוגת בננות מקמח מלא עם שוקולד צ'יפס

זוהי עוגה נהדרת, שילדים אוהבים וקלה ביותר להכנה.

שבוע שעבר בערב חג סוכות הבאתי לפעוטון של הבן הקטן שלי עוגה כזו, כדי שיהיה להם משהו חגיגי לאכול בסוכה והעוגה נחטפה.

יש בה סוכר, אך היא עשויה מקמח כוסמין מלא ושמן קנולה, בננות, פצפוצי שוקולד עשירים בקקאו, בקיצור, קינוח מתוק וגם בריא.

כשאני מכינה את העוגה הזו, אני ישר מכינה כמות כפולה, יוצאות לי 4 תבניות אינגליש קייק ואני מקפיאה חלק ויש לי לעת הצורך.

חומרים:
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1.5 כוס קמח כוסמין/חיטה מלאה
1כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזים קצוצים(לא חייב)
חבילה פצפוצי שוקולד 60% קקאו (לא בטעם שוקולד)
4 בננות בשלות קלופות ומעוכות

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
2. במערבל מקציפים את השמן עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
3. להוסיף את כל שאר החומרים לפי הסדר עד שנוצרת תערובת חלקה ואוורירית.
4. להעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה. עד שהעוגות משחימות.