עוגיות גרנולה / שבולת שועל מופחתות בפחמימות, קלילות להכנה, עשירות בסיבים תזונתיים, חמאה, קמח שקדים.
ממליצה מראש להכין כמות כפולה כי הן נהדרות.
מתאימות מאד לשלוח לצבא, נשמרות היטב בקופסא.
חומרים: (ל-2 תבניות גדולות של התנור)
3/4 כוס סוכר
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 כוס קמח שקדים
1 כוס שבולת שועל שלמה (לא טחונה)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס צימוקים שהושרו במים חמים ונשטפו / 3/4 כוס פצפוצי שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים כמה שיותר
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות
2. להקציף במיקסר את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית
3. להוסיף ביצה ולערבב
4. בקערה נפרדת לערבב את הקמח שקדים, שבולת שועל, אבקת אפייה ומלח
5. להוסיף את תערובת הקמחים לתערובת של החמאה, סוכר ביצה במיקסר ולרבב יחד לתערובת אחידה
6. להוסיף את הצימוקים/פצפוצי שוקולד ולערבב קלות
7. לרפד 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
להניח עם כפית כדור תערובת ולהשאיר רווח בין הכדורים כי העוגיות משתטחות באפייה.
8. אחרי כ-15 דקות או כאשר השוליים של העוגיות מזהיב להוציא מהתנור ולתת להן להתקרר לחלוטין
9. להעביר לקופסא אטומה ויאללה להנות 🙂