חורף, קר ופחות מתחשק לאכול סלטים ודברים קרים ועדיין מחפשים אופציות לאוכל משביע, טעים, בריא ומספק כך שאני לא אחפש כל הזמן משהו לנשנש. הנה אופציה כזו והיא טעיממממה!
חומרים:
(מבוסס על מרק של רות סירקיס עם שינויים)
1 כרובית בינונית/גדולה
1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות
2-3 בצלים קצוצים
50 גרם חמאה
1/4 כפית חוואיג' למרק
2-3 כפיות מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל לבן
3 כוסות חלב או תחליפי חלב למיניהם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את הכרובית. להסיר עלים וגבעולים ולהכניס לסיר רק את פרחי הכרובית+ 3 כוסות מים עד שיתרככו.
2. בינתיים, לטגן את הבצל בחמאה עד שיתרכך ויהיה שקוף אך לא מוזהב.
3. כאשר הכרובית התרככה, להוסיף את קוביות תפוחי האדמה+ כוס מים, חוואיג' למרק ומלח.
להמשיך לבשל עד שהכל רך.
4. מסננים את המרק מהנוזלים שלו ומשאירים רק כוס נוזלים אחת.
5. להחזיר את הירקות לסיר+ 3 כוסות חלב ולטחון בבלנדר ידני עד המרקם האהוב עליכם ( חלק לחלוטין או חלק עם קצת חתיכות)
6. מביאים לרתיחה. טועמים ומתבלים במלח, פלפל לבן.
בסוף להגשה שמים לכל אחד קצת פטרוזילה, מוסיף הרבה.