מרק ירקות שהוא ארוחה שלמה

כיצד לשדרג כל מרק ירקות לארוחה מלאה?
מרק ירקות עשיר

חורף, קר, שלוליות, חוזרים הביתה ורוצים לאכול משהו חם.
זו העונה שכולם ישמחו לסיר של מרק חם וטעים בצהריים ושוב בערב.

כולנו מכינים מרקי ירקות למיניהם, הילדים שלי אוכלים "רק עם גזר", "בלי ירקות", "עם הכל" וכדומה.
אני מציעה להוסיף קבוע למרק הירקות גם משהו שמקפיץ את המרק מבחינה תזונתית וגם עושה אותו משביע יותר, למשל: עדשים כתומות, עדשים ירוקות, שעועית לבנה, קינואה, גריסים, גרגרי חומוס וכמובן שאפשר גם וגם.

לילדים שאינם אוהבים לראות ירקות, הפטנט הכי מוצלח שלי הוא לטחון הכל בבלנדר ידני בתום הבישול, ולהגיד שמדובר במרק ירקות או מרק כתום.
בשבילם זה טעים ובשבילנו זה ויטמינים, סיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, ברזל, סידן וכל טוב.


החומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל חתוך בינוני
2 שיני שום כתושות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 סלק קלוף וחתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות
שורש סלרי קלוף וחצוי
שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
צרור פטרוזיליה
גבעולי סלרי חצויים
1/2 כוס עדשים כתומות/ירקות
1/2 כוס קינואה/ גריסים(לשטוף היטב במסננת לפני השימוש)
100 גרם רסק עגבניות
כף מלח לבישול
פלפל שחור, כמון, כורכום, חוואיג' למרק- מה שאתם אוהבים

אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד ששקוף ולהוסיף את השום הכתוש (להיזהר שהשום לא יישרף)
2. להוסיף את הירקות והשורשים
( בלי הפטרוזיליה והסלרי) לסיר, לערבב ולאדות מעט.
3. להוסיף את העדשים והקינואה ורסק העגבניות ולכסות במים עד 1 ס"מ מעל קו הירקות.
4. לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי ולבשל עד שהירקות מתרככים.
תנו זמן בישול ארוך זה מעצים את הטעמים.
5. אפשר לטחון את המרק ולתקן את התיבול לפי הצורך.