אתם לקראת ארוחת ערב ואין לכם כוח להכין בצק שמרים, להתפיח וכד', יש פיתרון!
פיצה מבצק על בסיס קמח מלא וגבינה, ממש טעים וקליל להכנה.
להוסיף סלט ירקות או ירקות חתוכים והנה ארוחה משפחתית נהדרת!
חומרים לבצק:
(לתבנית תנור גדולה)
2 + 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
שקית אבקת אפייה
250 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות שמן זית
מלח
אורגנו
חומרים לרוטב עגבניות:
אפשר להכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות, אך בחרתי ברוטב מרסק עגבניות, כזה שהילדים יכולים להכין בעצמם.
100 גרם רסק עגבניות( ללא פרוקטוז ברכיבים)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
אורגנו בנדיבות
בזיליקות בנדיבות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
גבינה צהובה מגוררת, מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק שהוא דביק מעט.
2. לקחת תבנית אפייה גדולה של תנור, להניח נייר אפייה ולהתחיל לשטח את הבצק על התבנית כולה, לאט לאט.
3. לחמם את התנור ל-200 מעלות
4. לרוטב: לערבב את כל חומרי הרוטב ביחד, למרוח על הבצק שכבה דקה ואחידה
7. לפזר מעל את הגבינה ולהוסיף תוספות שאתם אוהבים: זיתים, גבינה מלוחה, גמבות, תירס, בצל, עלי בייבי תרד,אננס ……
8. לאפות כרבע שעה, עד שהגבינה מזהיבה