שניצל, מנה בסיסית בכל בית.
אצלנו, היא אהובה על ידי כל חברי המשפחה אוכלי הבשר.
העניין הוא, שאם המשפחה, מתעצלת ושונאת לטגן!!!
ומנגד, החשש היה שאם אעשה שניצל אפוי, ישליכוני אל הבור.
לאחר המלצה מחברתי הטובה, שרון סטון, ושבועת צופים שזה יוצא טעים, עשיתי ניסיון ואכן יוצא מוצלח מאד!!! לא בדיוק כמו המטוגן, אך….
# הרבה פחות עבודה
# הרבה יותר מהר
# הרבה יותר בריא
# משמעותית פחות שמן
# טעים מאד
חומרים:
1 ק"ג חזה עוף פרוס דק (עדיפות לחזה עוף ללא תוספת הורמונים ואנטיביוטיקה)
1 ביצה
2 כפות קטשופ
1-2 כפות חרדל
תבלינים: מלח, פפריקה, אבקת שום, מעט פלפל שחור
פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. אני שוטפת אל כל נתחי החזה עוף במים
3.בקערה לערבב את הביצה עם הקטשופ, חרדל, תבלינים
4. להכניס את חזה העוף הפרוסים ולמשמש אותם עם התערובת ביצה, עד שהכל מכוסה היטב.
5. לשים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ולהזליף עליו מעט שמן זית
6. לקחת כל חזה עוף, לתבול בפירורי לחם משני צידיו ולהניח על נייר האפייה.
7. להזליף בעדינות שמן זית מעל כל שניצל,לא צריך הרבה.
8. להכניס לתנור החם לאפייה עד שיזהיבו. אין צורך להפוך אותם.
9. לאכול עם סלט ירקות טעים, אורז, פירה וכד'.