הבן שלי חגג יום הולדת 4 ,חברתו הטובה היא טבעונית ולכן החלטתי להכין עוגת שוקולד שתתאים גם לה. אימה העבירה לי מתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד ללא ביצים ואני העברתי אותה לקמח כוסמין מלא וללא מוצרי חלב.
יכול להתאים גם אם נתקעתם בבית ללא ביצים וחייבים להכין עוגה.
העוגה יצאה טעימה מאד, גבוהה, יפה וחגיגית, תהנו!!!
חומרים:
לתבנית תנור עמוקה 30*40 ס"מ
3 כוסות קמח כוסמין מלא
2-2.5 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1/2 כפית מלח
2 כפיות גדושות אבקת סודה לשתייה
1 כוס שמן קנולה
2 גביעי מעדן סויה וניל+1 כף מיץ לימון ( אני עשיתי עם מעדן סויה שוקולד +1 ו-1/4 כוס חלב קוקוס+1 כף מיץ לימון)
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס מי סודה
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה / 3 כפות שמן קוקוס /קנולה
2 כפות חלב קוקוס/אורז/שבולת שועל (ללא תוספת סוכר)
2 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1.לחמם מראש תנור ל-180 מעלות
2. לשים את כל החומרים של העוגה בקערת מיקסר ולערבב ביחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
3. להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולאפות עד שקיסם עץ יוצא יבש. לצנן
4. לשים את כל חומרי הציפוי בסיר ולבשל עד לקבלת קרם חלק.
5. לצפות את העוגה ויאללה לאכול!!!