עוגת פרג, קוקוס ושוקולד נהדרת

עוגת פרג עשירה ונהדרת מקמח כוסמין מלא

אני לא סובלת פרג, לא אוזני המן במילוי פרג, לא עוגות פרג, לא שמרים בפרג, בקיצור- לא פרג!   

אך את העוגה הזו, שיש בה פרג ועוד המון דברים טובים, טעימים ואפילו בריאים, אני אוהבת.

המתכון המקורי שייך לאמציה, שהוא גבר גבר, יוצא סיירת, קשוח ויחד עם זאת אוהב לעמוד במטבח ולהכין עוגות נהדרות, לטייל, להצחיק, בקיצור, איש נהדר כמו העוגות שלו!

אז לכבוד פורים , ביקשתי את המתכון והוא השביע אותי שאני לא אהרוס לו את העוגה עם השיפורים שלי לקמח מלא וכדומה, ולא הרסתי, היא יצאה מעולה!!!


חומרים:
4 ביצים ( 4 חלבונים ו-2 חלמונים)
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
100 גרם פרג (עדיף טחון טרי)
3/4 כוס קוקוס
חופן נדיב של פצפוצי שוקולד 60% קקאו( לא בטעם שוקולד!)
150 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן קנולה
שקית סוכר וניל
1.5 גביעי יוגורט 3%
אפשר להוסיף גם חופן פקאנים קצוצים


אופן ההכנה:
* אמציה אמר להכניס הכל למיקסר ביחד ולא בדרוג, אז נא למלא את ההוראות!
* לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
* לאפות בתנור בחום 180 מעלות, אמציה ממליץ לאפות בתבנית סיליקון בצורת פרח.
* כאשר העוגה התייצבה והזהיבה להוציא מהתנור , לצנן מעט ולהפוך, כדי שנראה את הפרח.
כמובן, שאפשר גם לאפות בתבנית רגילה עם נייר אפייה.
חג פורים שמח!
( אם אתם קונים אוזני המן, אנא רק כאלו על בסיס חמאה וללא מרגרינה)