עוגת השוקולד המשפחתית שלנו

עוגת שוקולד מקמח מלא (מעולה)
עוגת שוקולד מעולה מקמח מלא

עוגת השוקולד הזו עברה אליי בירושה משרה ז"ל, אמא של ג'ינג'י שלי. היא הייתה בשלנית ואופה מעולה!!!
במקור היא הייתה עם קמח לבן ומרגרינה וכעת היא מחמאה וקמח כוסמין מלא ונשארה מדהימה. 

זאת עוגת יום ההולדת אצלנו במשפחה, מה שאני שולחת לבית ספר ליום ההולדת ותמיד מחוסל , בקיצור: טעים ויותר בריא!

           

חומרים:
200 גרם חמאה רכה
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח מלא מחיטה /כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
1 יוגורט 3% שומן
אפשר גם להוסיף: אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה, לאחר שנמס להוריד מהאש ולצנן.
2. במיקסר להקציף את הביצים עם כוס סוכר כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
3. להוסיף את השוקולד שהצטנן בהדרגה ולערבב ביחד.
4. לבסוף להוסיף את הקמח, אבקת אפייה והיוגורט ולערבב היטב.
5. לשים בתבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור בחום 180 למשך כחצי שעה-40 דק'(עד שגפרור יוצא יבש).