סופגניות קמח מלא אפויות וטעימות לחנוכה

אופציה שפויה לחנוכה, בלי טיגונים
סופגניות אפויות מקמח מלא

סופגניות שהן מאפה שמרים רך ומפנק, במלית ריבה או ריבת חלב .
 טעים, בריא,פחות קלוריות ובקיצור אופציה שפויה     

           

חומרים:
לכ-20 סופגניות:

1/2 קילו קמח חיטה מלאה 70% (כן, יש דבר כזה על מדפי הסופר)
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות)
300 מ"ל חלב פושר
1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל/חצי כפית תמצית  וניל                                                                                                                                                               
100 גרם חמאה/1/2 כוס שמן קנולה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון(לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה/שמן והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה/שמן והמלח.
ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שחמאה/שמן נבלע היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
2. מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח או לפחות חצי שעה.
3. תופסים חתיכה מהבצק ומגלגלים ממנה כדור קטן ומניחים בתבנית מאפינס משומנת (או בתבנית מאפינס מנייר)
4. משהים לתפיחה נוספת של כ- 15-30 דקות.
5. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ולאפות ב-200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסופגניות מזהיבות( שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבצק לא יתייבש)
6. להזריק ריבה או ריבת חלב( שימו לב: לבחור ריבת חלב שאינה מכילה שמן דקלים/שומן צמחי מוקשה /מוקשה חלקית) לתוך הסופגניה.
7. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

חג אורים שמח ובתיאבון!