מרק כתום מנצח! (משלב עדשים כתומות, שדרוג גדול!)

מרק כתום עשיר

כשאני קוראת מרק כתום עשיר, מייד אני חושבת שבטח המרק הזה מוקרם ע"י שמנת והנה אני עושה שם המרה לשמנת לבישול 10% שומן או חלב עם קצת רביכה. אך הפעם, המרק העשיר שאני מציעה לכם, הוא עשיר מבחינה תזונתית ולא מבחינה קלורית. הכנתי אותו ביום ששי האחרון לשבט הקטן שלי והוא נחל הצלחה בקרב 5/6 מהשבט. התלהבתי ממנו, מפני שהוא מכיל מבחר ירקות כתומים, כורכום וגולת הכותרת עדשים כתומות, בקיצור, מרק שהוא זהב טהור: משביע, עשיר ברכיבי תזונה מהשורה הראשונה, חם, יפה לעין וטעים ממש. מבחן הטעימות הוא מבחינתי הילדים, וחוץ מאחד כולם אכלו ואפילו ביקשו תוספת. מאחר והמרק טחון, אין להם מושג מה יש בפנים ורק הטעם קובע וכך על הדרך, נכנסים לגופם הקטן-גדול ירקות ועדשים, שבטוח לא היו נכנסים בצורה אחרת.


החומרים:
2 בצל חתוך בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון- אני ויתרתי על זה
11/2-2 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
פטרוזיליה קצוצה לקישוט


אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד ששקוף ולהוסיף את השום הכתוש (להיזהר שהשום לא יישרף)
2. להוסיף את הבטטה, הגזרים והדלעת לסיר, לערבב ולאדות מעט.
3. להוסיף את העדשים ולכסות במים עד 1 ס"מ מעל קו הירקות.
4. לתבל ולבשל עד שהירקות מתרככים.
5. לטחון את המרק ולתקן את התיבול לפי הצורך.
תהנו,יעל.