מאפה קמח שקדים וגבינות

מאפה שהוא עונג ומתאים לתזונה דלת פחמימות ותזונה קטוגנית
מאפה קמח שקדים וגבינות מעולה

מתכון נהדר של גולדי אלישר מהאתר "הכל זהב".
חבל על המילים, מאפה על בסיס קמח שקדים, גבינות שמנות ולכן מתאים לאנשים שמחפשים מאפים ללא פחמימות. 
מאד משביע בגלל השומן הרב!!! ממליצה להכין לצד זה סלט ירקות גדול, מושקע עם שמן זית או קוביות אבוקדו ולחגוג.

חומרים:
150 גרם גבינה צהובה 22% שומן לפחות/ מוצרלה
150 גרם קמח שקדים
קורט מלח הימלאיה

125-250 גרם גבינת קוטג' 9%
200 גרם מוצרלה מגוררת
ביצה 1-2

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הגבינה כ-30 שניות במיקרו ומערבבים עם קמח השקדים, להכנת הבצק
  2. מחלקים את הבצק לשניים-בגרסה המקורית, משטחים לשני עיגולים בגודל התבנית ומניחים על נייר אפייה את אחד העיגולים.
    או בגרסה שלי(של העצלנים והמתחכמים)- משטחים את כל הבצק בתחתית של תבנית על נייר אפייה.
  3. מעל הבצק שמים את תערובת הגבינות והביצים ומעליהם את עיגול הבצק השני.
  4. אפשר לפזר שומשום מעל הבצק השני ולהכניס לאפייה. 
  5. לאפות בתנור בחום 170 מעלות עד שמזהיב (כ- 15-20 דקות)

         תהנו!!!