הנה רעיון ללזניה קלה להכנה, עשירה בטעמים וגם הילדים אוהבים אותה.
כמובן שמתאים לארוחת ערב או צהריים לצד ירקות חתוכים/סלט.
זו ארוחה עשירה בחלבונים, סידן, ירקות ושמנים שטובים לנו ( חד בלתי רווי ורווי)
החומרים:
1 בצל גדול קצוץ קטן
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות( 800 גרם)
חצי כוס מים
חצי גביע- גביע גבינת קוטג' 5%
1 שמנת לבישול 15%או גביע שמנת מתוקה
אורגנו, מלח, פלפל שחור
אפשר להוסיף עלי בזיליקום חתוכים
גבינה צהובה 22%/ מוצרלה מגוררת
עלי לזניה רגילים ולגיוןן עלי לזניה ירוקה ( אפשר לשלב בין שני הסוגים)
אופן ההכנה:
1. לטגן בשמן זית את הבצל עם השום הכתוש עד שהבצל מתרכך. (להיזהר שהשום לא יישרף)
2. להוסיף את העגבניות המרוסקות והמים ולתת להם להתבשל ביחד כמה דקות.
3. להוסיף את הקוטג', השמנת לבישול והתבלינים ולערבב היטב ביחד במשך כ-3 דקות עד שנוצר רוטב מעט סמיך.
4. לחמם את התנור ל-180 מעלות
5. לקחת פיירקס מלבני או מרובע, לשים נייר אפייה ולפרוס עליו שכבת עלי לזניה.
6. לשפוך מעל שכבת רוטב ומעל חופן של גבינה צהובה/מוצרלה ושוב שכבת עלי לזניה ומעל שכבת רוטב וגבינה צהובה/ מוצרלה.
7. להכניס לתנור ולאפות עד שמזהיב.
*חשוב שעלי הלזניה יהיו מכוסים היטב ברוטב ולכן מספיק לעשות 2-3 שכבות בלבד של עלי לזניה.
* אפשר להוסיף לרוטב העגבניות פטריות פרוסות /קישואים פרוסים שאודו קודם לכן מעט במחבת עם מעט שמן זית.