קציצות עדשים כתומות נפלאות

גיוון צמחוני לקציצות בשר שגם אוכלי כל יאהבו
קציצות עדשים, ארוחה צמחונית

אני דיאטנית ואני תמיד ממליצה על קטניות כקבוצת מזון בריאה מאד שכדאי לשלבה בתזונה, מפני שהקטניות (עדשים, מש, גרגרי חומוס, סויה, שעועית לבנה וכד') עשירות בחלבון מהצומח, ברזל, סידן, מגנזיום, סיבים תזונתיים והן התחליף לבשר עבור צמחונים , טבעונים או גיוון מצויין לאוכלי בשר ליום ללא בשר- לטובת כדור הארץ וגם לבריאות הגוף שלנו.

יחד עם זה, אישית, אני לא ממש מתחברת אליהן, למרות היותי צמחונית מזה שנים רבות.
שוב ושוב אני מכינה תבשילי קטניות וזורקת לפח- לא נעים לי בבטן, לא עושה לי את זה ופשוט חבל….

אך הפעם…. הייתה לי הפתעה גדולה מאד מאד מאד כאשר עשיתי את המתכון הזה(מבוסס על המתכון של יונית צוקרמן, מלכת המטבח) והיה לי ממש טעים וגם לאוהבי הבשר אצלי בבית. ממליצה בחום!!! תנסו, זו הולכת להיות מנה קבועה אצלי בבית.

חומרים:
250 גרם עדשים כתומות
2 בצל גדול
1-2 גזרים
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 סלסלת פטריות
1/2 כוס פרורי לחם
2 כפות מלאות שמרי בירה( מוסיף הרבה נוטריינטים וטעים, לא חובה)
3 ביצים
1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. לשטוף היטב את העדשים במסננת
  2. לשים את העדשים בסיר, לכסות במים ולבשל כ-10-15 דקות עד שהן מתרככות ואז לסנן את הנוזלים שנותרו.
  3. בצל אחד לקצוץ קטן ולטגן במחבת עד שיזהיב עם כף שמן זית
  4. להכניס את כל הירקות למעבד מזון עם סכין חיתוך ולקצוץ עד שמתקבלת כמעט מחית.
  5. לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים
  6. להכניס לקערה את הירקות, הבצל המטוגן, העדשים, תבלינים, שמרי בירה, פרורי לחם והביצים ולערבב היטב
  7. חובה להכניס למקרר לפחות לחצי שעה כדי שהעיסה תתייצב  והטעמים יתחברו
  8. אופציה 1: טיגון – לשים במחבת שמן קנולה כ-1/2 ס"מ .
    ליצור קציצות עם הידיים ולטגן להזהבה משני הצדדים, להוציא לקערה עם נייר סופג.
    אופציה 2: אפייה – לקחת תבנית תנור גדול, להניח נייר אפייה, לשים שמן זית על נייר האפייה ולמרוח על כל הנייר.
    ליצור קציצות ולהניח על התבנית ואז להבריש את חלקן העליון עם מעט שמן זית,
    לאפות עד הזהבה בתנור בחום 180 מעלות. 

תהנו!!! זו הולכת להיות הפתעה נהדרת המתכון הזה 🙂