המתכון נמצא במקור באתר MAKO, כבר עשיתי אותו מספר פעמים והוא תמיד משמח את המשפחה והאורחים.
אני אוהבת במתכון שבתבנית אחת הילדים כבר מקבלים חלבון(מהבשר), ירקות ופירה תפוחי אדמה טעים.
לצד זה נשאר רק לחתוך סלט ירקות עם קצת שמן זית ולהנות.
החומרים:
500-700 גרם בשר בקר טחון
2 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
2 גזרים קצוצים קטן ( במעבד מזון או ב- slicer יחד עם הבצל)
1 כפית גדושה פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
לפירה:
7-8 תפוחי אדמה מבושלים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לאדות בכף שמן זית את הבצל, הגזר והשום עד לריכוך הגזר.
- מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים , מערבבים ומפוררים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה.
- להכין את הפירה
- לחמם תנור ל-190 מעלות
- לשים בתבנית משומנת את הבשר הטחון ומעליו לשטח את הפירה.
- לאפות כ-35 דקות עד שמזהיב.
- להגיש מייד.