זהו סלט אך גם מנה עשירה בחלבון מלא, ברזל, סידן בזכות הקינואה, וויטמינים מהעלים הירוקים והקינואה.
יכולה להיות סלט וגם מנת החלבון לצמחונים/טבעונים. סלט יפה ומתאים מאד לאירוח.
מאד ממליצה לאכול אותו כשהקינואה עוד חמימה, לדעתי, הרבה יותר טעים.
חומרים: (בהשראת סלט של מיכל וקסמן/הספר "ארוחת ילדים")
1 כוס קינואה מבושלת
3-4 סלקים שנאפו בתנור וגורדו על פומפייה גסה
חבילת בצל ירוק קצוץ קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה(עדיף אורגני)
או חופן של עלי בייבי/ בייבי תרד
1/2 כוס צימוקים או חמוציות שטופים היטב
3 כפות צנוברים קלויים במחבת
רוטב:
2-3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית מלח גס
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה:
לוקחים 1/2 כוס קינואה לבנה/אדומה ושוטפים היטב במשך כמה דק' מתחת למים .
שמים בסיר עם 2 כוסות מים רותחים ומבשלים על להבה קטנה עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
2. לערבב עם הסלק האפוי והמגורר, הירוקים השונים, החמוציות/צימוקים וחומרי הרוטב.
3. כדאי לתת לזה לשהות כמה דקות עם הרוטב וממש לפני ההגשה לפזר את הצנוברים מעל.