סלט עדשים שחורות עם אפרסמון (של מיה שומרון)
לפני כשבועיים נוסף תינוק למושב שלנו והתנדבתי להביא למשפחה ארוחה. המשפחה הזו היא טבעונית, כלומר ללא בשר,עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב, כך שחיפשתי רעיונות טעימים, מזינים וטבעוניים ומצאתי את הסלט הזה, שיצא ממש טעים ומהווה אפשרות טובה לילדים ומשפחות צמחוניות/טבעוניות ובכלל.
חומרים:
חצי כוס עדשים שחורות
2 אפרסמונים חתוכים לפרוסות דקות
5 גבעולי סלרי חתוכים קטן
בצל סגול קצוץ דק
שמן זית
לימון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העדשים ואז מבשלים עם 11/2 כוסות מים כ-25 דקות , עד שהעדשים מתרככות (להיזהר שלא יהפכו להיות רכות מידי). בתום הבישול לשטוף שוב היטב.
להוסיף לעדשים את האפרסמונים,סלרי ובצל סגול ולערבב ביחד.
את הרוטב להוסיף רק לפני האכילה.
כדאי לדעת!
העדשים השחורות והעדשים בכלל עשירות בברזל, חלבון מהצומח, סידן, מגנזיום, אשלגן וסיבים תזונתיים. מהוות תחליף חלבון טוב לצמחונים, טבעונים וגם כהעשרה תזונתית טובה לכל מרק, אורז, כדי לשדרג את הערך התזונתי של המנה ואת הטעם.
האפרסמון עשיר בבטא-קרוטן (נוגד חמצון חשוב) וסיבים תזונתיים.