בשורתם של העלים הירוקים

שייקים ירוקים: כל אוצרות הטבע בכוס שלנו( כמה מילים ומתכון לשייק טעים וסופר מזין)

לפני מספר שנים ויקטוריה בוטנקו (מחברת הספר "ירוק לחיים") החלה בהפצת רעיון השייקים הירוקים, לאחר שראתה את כוחם הרב בריפויים של בני משפחתה מאסטמה, ארטריטיס וסכרת סוג 1.
הרעיון הוא שעלים ירוקים מכילים כלורופיל, אשר מרפא ומנקה איברים פנימיים ואפילו הורס  חיידקים פתוגניים, פטריות, תאים סרטניים ועוד.  

העלים הירוקים עשירים בכל הויטמינים,מינרלים כמו ברזל וסידן, נוגדי חמצון, חלבון ומהוים מקור חשוב ביותר לרכיבים תזונתיים חיוניים לגופנו ועדיפים בהרבה על פני נטילת תוספי מזון למיניהם.
יכולים לסייע בשיפור ספירת הדם, אספקת ברזל לגוף, נטרול רעלים, טיהור הכבד, זרוז ריפוי פצעים, ניקוי שיניים וחניכיים ממוגלה ועוד הרבה.

דרך טובה וקלה לצריכת עלים ירוקים היא שתיית שייק ירוק. זו אפשרות נהדרת לארוחת בוקר לפני בית ספר או למשקה טעים ומרענן לאחר הצהריים.
עדיף בהרבה על פני קורנפלקס עם חלב, שוקו עם ביסקויטים, לחם לבן עם משהו ועוד.

מתכון לשייק טעים מאד ותגוונו לכם כיד הדמיון הטובה עליכם:
עלי קייל אורגניים (כדי להימנע מחומרי הדברה)
עלי חסה למיניהם אורגניים (כנ"ל)
אפשר לגוון עם עלי תרד, נענע, סלרי ועוד
בננה
פלח מלון
אפרסק/תפוח עץ
4 תמרים מג'הול
כף גדושה זרעי צ'ייה (כמקור לאומגה -3)
חתיכה קטנה של כ-2 ס"מ ג'ינג'ר
ככוס מים קרים
כמה קוביות קרח


אופן ההכנה:
להכניס לבלנדר כחצי מיכל עלים ירוקים למיניהם (אפשר גם להתחיל מפחות ולעלות בהדרגה בכמות) ואת שאר הרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבל שייק חלק.
תדללו במים עד כמה שאתם רוצים.
הבסיס הוא תמיד ירוקים עם פירות וכל השאר לבחירתכם ולפי מה שיש בבית.
ניתן לשמור במקרר כ-24 שעות.

תהנו!!!

 

מוזמנים לשתף:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on telegram
Telegram
טיפים
מתכוני בריאות
כתבות